skip to Main Content

Trainingen

Wabi Sabi begeleidt jongeren op het gebied van seksuele ontwikkeling, zelfvertrouwen en de omgang met anderen. Tijdens deze trainingen doorbreken we taboes en maken we alles bespreekbaar in een veilige en vertrouwde omgeving.

Meer info over de counsel programma's

“Ik heb geleerd aan te geven wat ik wel en niet wil.”
Iman, 16 jaar

“Deze training heeft me geholpen beter voor mezelf op te komen. Nee is nee en ik durf dat nu ook echt te zeggen. “
Kiki, 15 jaar

Girl’s talk

Girls’ Talk is een interactief counsel-programma over seksualiteit, intimiteit en relaties voor seksueel actieve meiden in de leeftijd van 14 tot 21 jaar. Het programma richt zich op de seksuele empowerment van meiden en het verbeteren van hun seksuele gezondheid en welzijn. In Girls’ Talk gaat het niet alleen over veilig vrijen en geslachtsgemeenschap of je grenzen aangeven, maar ook over hoe je je lichaam leert kennen en hoe je prettige, seksuele ervaringen kunt hebben, vrij van dwang, discriminatie en geweld. Het programma is ontworpen door de Rutgers stichting en is geschikt voor meiden uit verschillende culturen.

Make a move

Make a Move is een interactief counsel-programma voor jongens van 12 tot 18 jaar. Het programma richt zich op het bevorderen van seksueel gezond gedrag en het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Make a Move heeft een positieve insteek: het is belangrijk plezierige seksuele ervaringen te hebben, vrij van dwang, discriminatie en geweld. We bespreken onderwerpen als groepsdruk, een meisje versieren, respect voor de ander en hoe voorkom je een SOA of zwangerschap?

Gelukskunde

Gelukkig zijn, wie wil dat nou niet? Tijdens deze 8 lessen leren jongeren wat gelukkig zijn is. Samen werken we onder andere aan het zelfvertrouwen en de stressbestendigheid. De jongeren leren dat geluk niet afhangt van externe factoren, maar dat geluk iets in jezelf is. Positieve gedachten en gevoelens uiten zich in positief gedrag, wat bijdraagt aan het geluksgevoel. Door jongeren te stimuleren dit te (h)erkennen, beïnvloedt dat het gedrag en de kijk op zichzelf en anderen.

Back To Top