skip to Main Content

nothing is permanent, nothing is finished, nothing is perfect. wabi sabi is een eeuwenoude japanse filosofie en staat voor alles van niet eeuwig, niet compleet en niet perfect is.

Over

Het mooie aan Yoga is dat je nooit bent uitgeleerd en dat je constant in ontwikkeling bent. Steeds verleg je grenzen en leer je nieuwe dingen over jezelf. Dat betekent zeker niet dat je altijd vooruit gaat, maar je leert juist van de momenten dat het niet gaat zoals je wil. Hoe ongemakkelijk een houding soms ook voelt het is tijdelijk- óf je kiest ervoor om uit de houding te gaan óf je verlegt de aandacht naar het gebied wat ongemakkelijk voelt en ademt door het gevoel heen. Hoe dan ook, jij bepaalt zelf wat je doet en wat je grenzen zijn.

Niet alleen door middel van Yoga lessen helpt Wabi Sabi grenzen te verkennen en jezelf te ontplooien. Na jarenlang in de Jeugdzorg te hebben gewerkt was het tijd om de kennis en ervaring in het werken met jongeren op een andere manier te benutten. Middelbare scholen huren Wabi Sabi in om trainingen te geven op het gebied van seksuele ontwikkeling en Gelukskunde. Bij ons staat de groepsveiligheid voorop en we creëren een vertrouwde omgeving voor de leerlingen waar we taboes bespreken en waar persoonlijke ervaringen veilig gedeeld kunnen worden.

In de schoolgangen werden dit al snel de lessen van de ‘Geluksjuf of de Sexjuf’ genoemd en dat zien wij als een compliment. Het is namelijk helemaal niet gek om over sex te praten en iedereen wil gelukkig zijn, toch?

Ingrid Geers
Trainer & Yoga Docent

Back To Top